StockMusic.irGraphicFarm.ir

آموزش صداگذاری فیلم با پریمیر

آموزش صداگذاری فیلم با پریمیر

معمولا تولید کننده‌های فیلم، اهمیت زیادی به دوربین، تجهیزات نور، سوژه و صحنه می‌دهند. با وجودیکه به صدا بعدتر توجه می‌شود، اما صدای بد یک فیلم، باعث می‌شود کل پروژه مانند یک کشتی غرق شود! رایج‌ترین قانون برای فیلمسازان تازه‌کار و هنرجویان فیلم، ضبط صدا و سپس مرحله صداگذاری فیلم است. چرا که صدا حتی اهمیت بصری بیشتری از تصویر دارد. اگر صدایی بد باشد، همه می‌فهمند!

پس برای هر تولیدی که شامل چندین سوژه و میکروفون است، بهتر است از یک میکسر سرصحنه و یک نفر جهت ضبط صدا استفاده شود و هنگامیکه صدا ضبط شد، اِعمال تغییرات درست روی آن در مرحله پس‌تولید، اهمیت ویژه‌ای دارد. در ادامه پنج تکنیک متداول برای صداگذاری فیلم با پریمیر را بررسی می‌کنیم. معمولا برای پروژه‌های ساده‌تر، از یک یا دو میکروفون استفاده می‌شود، و بین 4 تا 6 لایه صدا ساخته می‌شود که هرکدام به دو کانال مونو تقسیم شده‌اند. این تکنیک‌ها کمترین کاری هستند که باید در مرحله پس‌تولید روی صدا انجام دهید. در اینجا از نرم‌افزار پریمیر استفاده می‌کنیم، اما این تکنیک‌ها روی هر نرم‌افزار تدوین دیگری نیز قابل اجرا هستند.

جهت آموزش حذف نویز در نرم افزار پریمیر روی  گرفتن نویز صدا در پریمیر کلیک کنید.

1- تنظیم Gain

هنگامی که صدای کلیپ را وارد پروژه می‌کنید، به آن به شکل موج و قله‌های تشکیل شده نگاه کنید. هیچ قله‌ای نباید از عدد صفر عبور کرده باشد، چرا که عبور از آن باعث دیستورت شدن صدا (خراب شدن) می‌شود. سطح صدا باید در رنجی بین 24- تا 6- دسی‌بل باشد. معمولا دیالوگ‌ها نیز بین 18- تا 9- قرار می‌گیرند. ابتدا به صداها گوش دهید، یعنی صدای مصاحبه ضبط شده و صدای ضبط شده توسط دوربین، و شروع کنید به تنظیم کردن gain آنها. این کار هم در تایم‌لاین و هم در پنل project انجام می‌شود. بهتر است که اینکار را در تایم‌لاین نرم‌افزار پریمیر انجام دهید، یعنی تنظیم آن تکه‌ای ازدیالوگ‌ها که در تدوین نهایی می‌آیند. وقتیکه این ترک‌ها تنظیم شدند، حال باید سطح صدای دیگر ترک‌ها را تنظیم کنید. gain و volume میزان بلندی صدا هستند، هرچند که gain لول صدای ضبط شده است، ولی volume میزان لول خروجی صدا. بخاطر داشته باشید که افزایش بیش از حد گین، باعث افزایش نویز نیز می‌شود.

audio-mixing-techniques-for-editing-video

2- تنظیم کی فریم‌ها

هنگامیکه صدا را بوسیله گین، تنظیم اولیه کردید، باید به مرحله دوم صداگذاری فیلم برویم که معمولا تنظیم موسیقی است. دوباره ترک را گوش کرده و گین را متناسب با آن تغییر دهید. حال موسیقی را وارد تایم‌لاین نرم‌افزار پریمیر کرده و گوش دهید سپس روی لایه موسیقی با گذاشتن کی فریم کار کنید. لول صدا را می‌توان با تنظیم کی فریم برای هر کلیپ یا بصورت کلی‌تر برای کل هر ترک تغییر داد. اما معمولا بهتر است که کی فریم‌ها را برای هر کلیپ قرار دهیم.

audio-mixing-techniques-for-editing-video

3- صدای محیطی/روم‌تُن (Room Tone)

هنگام ضبط، معمولا مقداری صدای محیط و یا نویز پس‌زمینه نیز ضبط می‌شود. شاید صدای تهویه هوا یا روشن و خاموش شدن موتور یخچال در پس زمینه مصاحبه‌ها ضبط شوند. معمولا مقداری صدای محیطی خالی نیز ضبط می‌شود که به آن روم‌تُن (آمبیانس) گفته می‌شود و می‌توان از آن جهت حذف صدای پس‌زمینه استفاده کرد. حتی از این صدا می‌توان برای جایی استفاده کرد که باید وجود داشته باشد، اما ندارد. این کار را هنگامی باید انجام دهید که برای آن قسمت موسیقی‌ ای ندارید که با قرار دادن در زیرصدای اصلی، این نویز را پوشش دهد. پس باید این روم‌تُن را کپی و پیست کرده و زیر دیالوگ‌ها قرار دهید تا صدا پیوسته به نظر برسد.

اما گاهی اوقات لازم است از فرآیند de-noising استفاده کنید، که صدای محیطی یا هام ضبط شده و یا نویز ناشی شده از بالا بردن گین را حذف می‌کند. برای اینکار باید افکت de-noiser را روی کلیپ اعمال کنید و اسلایدر reduction را تاجایی تغییر دهید که به بهترین نتیجه برسید. اگر مقدار اسلایدر را بیش از حد تغییر دهید، ممکن است لحن صدای انسان عوض شود، پس بهتر است که آن را طوری تنظیم کنید که نویز پس‌زمینه حذف شود اما لحن صدای گوینده تغییر چشمگیری نکند.

برای حذف نویز مقاله که پیش تر در تایم کد تحت عنوان ترفند حذف سریع نویز از تصویر و صدا در پریمیر منتشر کرده ایم را مطالعه فرمایید.

audio-mixing-techniques-for-editing-video

4- کراس‌فید (Crossfades)

هر کلیپ صوتی باید دارای یک فید در ابتدا و انتها باشد. این فیدها معمولا چند فریم از صدا را زمانیکه کات شده‌اند پوشش می‌دهند، گاهی اوقات نیز انتقال از یک کلیپ به کلیپ دیگر را نرم (ease) می‌کنند. معمولا از کراس‌ فیدهای طولانی‌تر در موسیقی استفاده می‌شود، مخصوصا زمانیکه می‌خواهید قطعه‌ای از آن را به قطعه دیگر متصل کنید و یا در ابتدا یا انتهای قطعه موسیقی قرار دهید.

audio-mixing-techniques-for-editing-video

5- پنینگ (Panning)

در نهایت، کانال‌های صدای مونو را پن کنید. معمولا بهتر است که ترک‌هایی که دوئل مونو هستند را بصورت مجزا و بسته به وقایع فیلم، پن کنید. مثلا همانطور که یک ماشین در فیلم از جهتی به جهت دیگر می‌رود، صدا را نیز در همان جهت‌ها پن کنید. این کار قطعا تاثیر روانی فراوانی بر مخاطب دارد. می‌توانید امتحان کنید! کافیست کلیپی را ببینید که در آن سوژه‌ای در طول قاب تصویر حرکت می‌کند، اما صدا بدون پن باشد، حال همان کلیپ را دوباره اما با صدای پن شده ببینید. قطعا حالت دوم احساس طبیعی‌تری دارد و چشمان شما نه تنها جهت سوژه را دنبال خواهند کرد، که جهت صدا را نیز دنبال می‌کنند.

امیدواریم این مقاله توانسته باشد دانش شما را در بحث صداگذاری فیلم افزایش دهد. برای دانلود افکت های صدا می توانید مجموعه جامع 6000 افکت صوتی تایم کد را دانلود نمائید. و یا جهت دانلود موضوعی به سایت موسیقی تیزر سر بزنید.

به این پست چه امتیازی می دهید؟

4.8 / 5. 4

ارسال دیدگاه

بازگشت
پشتیبانی تلگرام
کانال تلگرام
اینستاگرام
ایمیل
تلفن
دیگر وب سایت های ما
یکی از روش های زیر را برای بازیابی رمز عبور انتخاب کنید