StockMusic.ir
  • بهترین نرم افزار حسابداری در ایران چیست؟

بهترین نرم افزار حسابداری در ایران چیست؟

طبق آمارهای منتشرشده، بیش از 80 درصد کسب و کارهای مختلف از نرم افزار حسابداری استفاده می‌کنند. این موضوع ضرورت بهره‌گیری از تکنولوژی در کسب و کار را نشان می‌دهد. به هر حال کسب و کارها چاره‌ای جز همراه ‌شدن با تکنولوژی را ندارند. نرم افزارهای حسابداری که توسط توسعه‌دهندگان این حوزه طراحی شده‌اند، بهره‌وری کسب و کار را تا حد زیادی افزایش می‌دهند. با این حالبهترین نرم افزار حسابداریکدام است؟
با توجه به افزایش حجم فعالیت‌های مالی اغلب کسب و کارها، استفاده از شیوه‌های سنتی زمان زیادی را هدر می‌دهد. عملا استفاده از شیوه‌های سنتی، برای ثبت و محاسبه فعالیت‌های مالی غیرممکن شده است. با رشد تکنولوژی، توسعه‌دهندگان به سراغ برطرف کردن این نیاز مهم کسب و کارها هم رفتند. طراحی انواع نرم‌افزارهای حسابداری، باعث افزایش سرعت فعالیت‌ها و بهبود بهره‌وری کسب و کارها شده است.

امروزه نرم افزارهای حسابداری برای مشاغل مختلفی در زمینه‌های صنعتی، تولیدی، خدماتی و … مورد استفاده قرار می‌گیرند. البته استفاده از نرم‌افزار حسابداری خیلی ساده هم نیست. برای یادگیری کار با نرم افزار حسابداری، باید دوره‌های آموزشی آن گذرانده شوند. اغلب شرکت‌ها به دنبال جذب نیروی کار حسابداری با تسلط روی نرم افزار هستند. همین موضوع اهمیتآموزش حسابداریو نرم افزار آن را نشان می‌دهد.
برای انتخاب بهترین نرم افزار حسابداری، باید یک سری ویژگی‌ها را در نظر داشته باشید. ممکن است بسیاری از نرم افزارهای حسابداری فاقد این ویژگی‌ها باشند.

1. رابط کاربری ساده

برخی از نرم افزارهای حسابداری محیط کاربری بسیار پیچیده‌ای دارند. همین موضوع باعث می‌شود یادگیری آن بسیار دشوار شود. منظور از محیط کاربری، همان محیط گرافیکی کار با نرم افزار است. قبل از انتخاب نرم افزار حسابداری، بهتر است حتما به رابط کاربری آن دقت کنید. برای این کار می‌توانید دموی رایگان یا آزمایشی نرم افزار را امتحان کنید.

2. ارائه گزارش‌های دقیق مالی

درحسابداریتهیه و تنظیم گزارش‌های مالی اهمیت زیادی دارد. یک نرم افزار حسابداری به عنوان دستیار حرفه‌ای یک حسابدار، باید قابلیت ارائه گزارش‌های مالی دقیق و کاربردی را داشته باشد. این گزارش‌ها که در واقع تجزیه و تحلیل صورت‌های مالی هستند، کاربرد زیادی در تصمیم‌گیری‌های مدیران ارشد دارند. البته نرم افزار حسابداری، باید قابلیت ارائه گزارش‌های قانونی برای سازمان‌های رسمی را هم داشته باشد. این نوع گزارش‌ها برای سازمان مالیات و … کاربرد دارند.

3. امکان ارتقاء و آپدیت

اگر امکان ارتقاء و به‌روزرسانی وجود نداشته باشد، نمی‌توانید از شر انواع مشکلات احتمالی نرم افزار خلاص شوید. اگر نرم افزار دارای قابلیت به‌روزرسانی باشد با تغییرات قوانین مالیاتی، الگوهای حسابداری و … همگام‌سازی می‌شود. سراغ نرم افزارهایی بروید که قابلیت ارتقاء و به‌روزرسانی دارند.

4. قابلیت یکپارچه‌سازی با سایر ابزارهای مدیریتی

قطعا در کسب و کارها نرم افزارهای مدیریتی دیگری هم مورد استفاده قرار می‌گیرند. یک نرم افزار حسابداری خوب، باید توانایی یکپارچه‌سازی با نرم افزارهای دیگر مثل نرم افزار CRM و سایر نرم افزارهای مدیریتی را داشته باشد. اگر نرم افزار این ویژگی را داشته باشد، می‌تواند کل سیستم برنامه‌ریزی منابع سازمانی را یکپارچه کند. در واقع مدیریت و کنترل سازمان را ساده‌تر خواهد کرد.

5. سازگاری با قوانین مالیاتی کشور

قوانین مالیاتی کشور تغییرات زیادی را هر ساله دارند. همین موضوع معادلات حسابداری را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. یک نرم افزار حسابداری خوب، باید با انواع قوانین مالیاتی کشور سازگاری داشته باشد.

6. داشتن تناسب با نوع کسب و کار

خیلی مهم است که نرم افزاری را انتخاب کنید که با نیازهای کسب و کار شما همخوانی داشته باشد. محیط کاربری و قابلیت‌های نرم افزار حسابداری، باید منعطف و پویا باشد. به این معنی که بتوان امکانات نرم افزار را با توجه به نیاز کسب و کار تنظیم کرد.

7. امنیت بالا

اطلاعات و داده‌های مالی، برای هر کسب و کاری حساسیت خاصی دارند. به همین دلیل در هر شرایطی، باید امنیت داده‌های مالی حفظ شود. امنیت هم به معنی عدم‌افشای اطلاعات و هم از بین نرفتن داده‌هاست. بهترین نرم افزار حسابداری، باید ویژگی ذخیره‌سازی و پشتیبان‌گیری داده‌های مالی را داشته باشد. این موضوع باعث می‌شود در صورت آسیب سخت افزاری هم نگران از دست رفتن اطلاعات و داده‌های مالی نباشید. معمولا امنیت سرورها توسط فروشندگان تامین می‌شود.

8. پشتیبانی مناسب

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های نرم افزار حسابداری خوب، پشتیبانی و خدمات پس از فروش مناسب است. بسیاری از نرم افزارهای حسابداری این ویژگی را ندارند. این پشتیبانی باید به صورت 24 ساعته و به بهترین شکل ممکن باشد تا مشکلات موجود رفع شوند.

9. سرعت بالا

با توجه به حجم فعالیت‌های مالی، نرم افزار حسابداری باید سرعت بالایی در محاسبات دقیق داده‌های مالی داشته باشد. در واقع بعد از ثبت داده‌ها، نرم افزار باید اطلاعات خروجی را با سرعت بالا ارائه دهد.

10. مقیاس‌پذیری و انعطاف‌پذیری

یک نرم افزار حسابداری خوب، باید توانایی تطبیق با هر کسب و کاری را داشته باشد. به این معنی که ثبت معاملات با تغییر حجم را امکان‌پذیر کند.
با توجه به ویژگی‌هایی که یک نرم افزار خوب باید داشته باشد، خیلی راحت‌تر می‌توانید نرم افزار متناسب با نیاز خود را تهیه کنید. نرم افزارهای زیادی برای حسابداری طراحی شده‌اند، اما کدامیک ارزش انتخاب دارند؟

1. نرم افزار حسابداری قیاس

این نرم افزار با توسعه نسخه‌های متفاوت، نیاز بیشتر کسب و کارها را برآورده می‌کند. نرم افزار حسابداری قیاس محیط کاربری پیچیده‌ای ندارد. به همین دلیل کار با آن بسیار ساده است. این ویژگی کار حسابداران و افرادی که به دنبال آموزش هستند را ساده‌تر می‌کند. این نرم افزار نسخه‌های متفاوتی برای اصناف، شرکت‌ها و فروشگاه‌ها دارد.

نرم افزار شرکتی قیاس، برای کسب و کارهای تجاری کاربرد دارد. این نرم افزار حسابداری امکانات زیادی در اختیار شرکت‌ها قرار می‌دهد. نرم افزار حسابداری فروشگاهی قیاس هم برای مدیریت صندوق فروشگاهی، انبارگردانی، امور مالیاتی، صدور فاکتور و … مناسب است. به طور کلی نرم افزار قیاس دارای ویژگی‌های زیر است:

  • ابزارهای فیلترسازی دقیق
  • قابلیت ویرایش تراکنش
  • امکان انتقال بین حساب‌ها
  • قابلیت ویرایش تراکنش‌ها
  • افزودن حساب یا چک‌های جدید

2. نرم افزار حسابداری آرین سیستم

این نرم افزار توسط شرکت داده‌پردازی آرین سیستم تولید شده است. نرم افزار حسابداری آرین سیستم، مناسب شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگ و با حجم کاری بسیار بالاست. یکی از مهم‌ترین مزایای نرم افزار آرین سیستم، سازگاری آن با سایر نرم افزارهای مدیریتی است. استفاده از این نرم افزار، مدیریت و کنترل ابزارهای سازمانی را ساده‌تر می‌کند. همچنین این نرم افزار قابلیت نصب و اجرا روی سیستم‌عامل‌های قدیمی ویندوز و اندروید را هم دارد. نرم افزار آرین سیستم نصب، پشتیبانی و آموزش رایگان دارد. این نرم افزار رابط کاربری ساده‌ای هم دارد. از دیگر ویژگی‌های مهم این نرم افزار، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قابلیت گزارش‌گیری به دو زبان فارسی و لاتین
  • پشتیبانی از تسعیر ارز
  • قابلیت دسترسی تحت وب از طریق موبایل
  • تعریف شرح‌های استاندارد برای انواع حساب‌ها
  • دارای کارتابل آفلاین

3. نرم افزار حسابداری باران

یکی از بهترین نرم افزارهای حسابداری فروشگاهی در ایران محسوب می‌شود. این نرم افزار رابط کاربری بسیار ساده‌ای دارد. با استفاده از این نرم افزار به راحتی می‌توانید کسب و کار خود را راه‌اندازی کنید. نرم افزار حسابداری باران، مدیریت امور حسابداری و مالی را ساده‌تر می‌کند. به همین دلیل زمان بیشتری برای ارائه خدمات به مشتری در اختیار خواهید داشت. این نرم افزار برای مشاغلی مثل سوپرمارکت، پوشاک، لوازم آرایشی، قنادی‌ها، رستوران‌ها، پروتئینی‌ها، کافی‌شاپ‌ها و … کاربرد زیادی دارد. از جمله ویژگی‌های نرم افزار حسابداری باران، عبارتند از:

  • ارائه گزارش فروش
  • صدور فیش فاکتور
  • مدیریت اطلاعات مشتریان
  • کاربری ساده

4. نرم افزار حسابداری پارسیان

نرم افزار پارسیان در سال 1383 طراحی و تولید شد. این نرم افزار برای کسب و کارهای فروشگاهی، شرکت‌ها و … مناسب است. این نرم افزار در 4 نسخه ساده، ویژه، پیشرفته و جامع ارائه می‌شود. کاربران با توجه به نیاز کسب و کار خود، می‌توانند یکی از این نسخه‌ها را انتخاب کنند. نرم‌ افزار پارسیان دارای زیرسیستم‌هایی مثل خرید و فروش، انبارداری، حقوق و دستمزد و … است. استفاده از این نرم افزار برای کسب و کارهایی مثل سوپرمارکت، آتلیه عکاسی، رستوران و … هم مناسب است. از ویژگی‌های مهم نرم افزار پارسیان، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • صدور اسناد به صورت اتوماتیک و غیر اتوماتیک
  • نمایش موجودی کالا به صورت یکجا
  • امکان تعریف انبارهای متعدد
  • استفاده از دستگاه کارتخوان بانکی
  • گزارش عملکرد موجودی بانک
  • گزارش بدهکاری و بستانکاری
  • صدور فاکتورهای خرید، فروش و …

5. نرم افزار حسابداری پارمیس

یکی از بهترین و کارآمدترین نرم افزارهای حسابداری، برای کسب و کارهای کوچک و متوسط محسوب می‌شود. نرم افزار حسابداری پارمیس، هزینه‌ زیادی برای به‌روزرسانی نرم افزار دریافت نمی‌کند. همچنین باگ یا مشکل خاصی هنگام استفاده از آن وجود ندارد. استفاده از این نرم افزار در فروشگاه‌ها هم رواج زیادی دارد. عمده زمینه‌های استفاده از نرم افزار حسابداری پارمیس در شرکت‌های تولیدی، شرکت‌های بازرگانی، فروشگاه‌ها و … است. نسخه نرم افزار پارمیس پلاس، دارای مطابقت با قوانین مالیاتی است. از دیگر ویژگی‌های این نرم افزار، می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • ارائه ترازنامه‌های آزمایشی
  • دسترسی سریع به امکانات از طریق ابزارک
  • امکان مدیریت وام و اقساط
  • اضافه شدن سرفصل‌های اشخاص به حساب‌ها
  • امکان انتقال بین حساب‌ها
  • قابلیت ویرایش تراکنش‌ها

6. نرم افزار حسابداری پیوست

این نرم افزار که توسط گروه نرم افزاری پیوست طراحی شده است، قدمت نسبتا زیادی دارد. نرم افزار حسابداری پیوست برای سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ طراحی شده است. این نرم افزار، امکان نصب انواع زیرسیستم‌ها از جمله اموال، انبار و کالا، حسابداری، قراردادها، ارزی، بودجه و اعتبارات و … را فراهم کرده است. مهم‌ترین ویژگی این نرم افزار، تطابق و یکپارچه بودن آن با سایر نرم افزارهای مدیریتی است. همچنین کاربری بسیار ساده‌ای دارد. ویژگی‌های مهم این نرم افزار عبارتند از:

  • امکان انتقال اطلاعات اسناد حسابداری بین شرکت‌ها
  • تعریف کدینگ دلخواه حسابداری
  • مشاهده اطلاعات سایر نرم افزارها
  • تعیین سطح دسترسی برای کاربران
  • گزارش دفتر روزنامه
  • ارائه صورت‌های مالی اساسی

7. نرم افزار کاسپین

این نرم افزار حسابداری، پشتیبانی بسیار خوبی دارد. نرم افزار کاسپین می‌تواند به صورت مستقل یا تکی در محیط‌های عملیاتی استفاده شود. گروه نرم افزاری کاسپین در زمینه‌های حسابداری فروشگاهی، مالی، خزانه، انبار، بازرگانی، حقوق و دستمزد و … محصول منحصربه‌فرد تولید کرده است. برخی از ویژگی‌های مهم نرم افزار کاسپین عبارتند از:

  • پشتیبانی آنلاین و آفلاین
  • پردازش اطلاعات حساب‌ها در سطوح مختلف
  • امکان مدیریت مالی انواع پروژه‌ها
  • قابلیت تعریف دفاتر مختلف و ثبت دفاتر قانونی

8. نرم افزار حسابداری تدبیر

نرم افزار تدبیر توسط شرکت پردازش موازی سامان و در سال 1377 عرضه شد. این نرم افزار یکی از قدیمی‌ترین‌های این حوزه به شمار می‌رود. نرم افزار تدبیر در شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگ کاربرد دارد. نرم افزار حسابداری تدبیر، قابلیت نصب زیرسیستم‌هایی مثل بودجه و اعتبارات، حسابداری مالی، انبار، عملیات ارزی و … را هم دارد. از ویژگی‌های مهم این نرم افزار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • امکان تهیه دفاتر حساب
  • امکان معرفی دوره‌های مالی
  • قابلیت چاپ سریغ اطلاعات
  • قابلیت ارائه تراز آزمایشی
  • امکان مشاهده سرفصل‌های کل، تفصیلی و معین

9. نرم افزار حسابداری رافع

این نرم افزار هم در سال 1381 تولید و عرضه شد. نرم افزار رافع در نسخه‌های رافع 8، رافع 2 و اصناف تولید می‌شود. نسخه اصناف برای خرده‌فروشی‌ها و فروشگاه‌ها کاربرد دارد. نسخه رافع 2 برای شرکت‌های بزرگ و رافع 8 هم برای شرکت‌های کوچک و متوسط مورد استفاده قرار می‌گیرند. این نرم افزار هم در هر سه نسخه، زیرسیستم‌های کاربردی زیادی دارد. ویژگی‌های رافع شامل این موارد هستند:

  • امکان ایجاد دفاتر و دوره‌های مالی
  • تعریف و نگهداری اطلاعات مشتریان
  • امکان تعریف حساب‌های بانکی متعدد
  • امکان تعریف واحد سنجش

10. نرم افزار حسابداری سپیدار سیستم

یکی از پرفروش‌ترین و معتبرترین نرم افزارهای حسابداری که محصول شرکت همکاران سیستم است. این نرم افزار دو نسخه سپیدار و دشت دارد که سپیدار برای شرکت‌های کوچک و متوسط و دشت هم برای فروشگاه‌ها و خرده‌فروشی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نرم افزار قابلیت همگام‌سازی با سایر ابزارهای مدیریتی را هم دارد. از ویژگی‌های مهم این نرم افزار عبارتند از:

  • محاسبه مالیات به روش‌های مختلف
  • گردش حساب و مانده حساب
  • امکان تسویه دستگاه کارتخوات
  • ثبت دفاتر قانونی
  • قابلیت اتصال سیستم حقوق و دستمزد

استفاده از نرم افزار تقریبا در اغلب سازمان‌ها و کسب و کارهای مختلف رایج است. با توجه به افزایش حجم داده‌های مالی، نمی‌توان از شیوه‌های سنتی برای محاسبه و ثبت داده‌ها استفاده کرد. نرم افزار حسابداری به عنوان دستیار حرفه ای حسابداران، می‌تواند نقش موثری در بهره‌وری شرکت‌ها داشته باشد.

به این پست چه امتیازی می دهید؟

5 / 5. 1

GraphicFarm.ir
footagefarm.ir

ارسال دیدگاه

بازگشت
پشتیبانی تلگرام
کانال تلگرام
اینستاگرام
ایمیل
تلفن
دیگر وب سایت های ما
یکی از روش‌های زیر را برای بازیابی رمز عبور انتخاب کنید